Testovi

TEST MSI 677 CRYSTAL NOTEBOOKA

MSI 677 Crystal notebookOvaj prenosni računar je veliku medijsku pažnju zaslužio neobičnim spojem sveta moderne tehnologije i sveta mode. Veliki MSI logo na poklopcu je okružen prstenom sačinjenim od tačno 120 kristala. I to ne bilo kojih kristala, već onih iza kojih stoji čuvena svetska kompanija Swarovski. Kristali u kombinaciji sa neobičnom završnom obradom poklopca (crni klavir-lak, kako to definiše proizvođač) daju ovom notebooku nesvakidašnju i elegantnu notu. Zaista nije teško zamisliti ovaj prenosni računar kao deo opreme savremene poslovne žene. Da odmah raščistimo, daleko od toga da je namenjen samo ženama. Sigurni smo da će i među pripadnicima "jačeg" pola biti ponosnih vlasnika ovog notebooka, naročito kada uzmemo u obzir izbor ugrađenih komponenti.

Opširnije...

TEST TOSHIBA SATELLITE A100 LAPTOPA

Toshiba Satellite A100 Po standardnoj kategorizaciji ovaj prenosni računar spada u DTR (DeskTop Replacement) kategoriju. To znači da će, zahvaljujući svojoj svestranosti, lako zadovoljiti širok krug korisnika. Navikli smo da DTR modeli imaju solidnu grafičku kartu, ali ono što nudi Toshiba Satellite A100-847 će zadovoljiti i zahtevnije igrače. Nvidia GeForce Go 7600 sa svojih 256 MB memorije i odličnim performansama (za kategoriju prenosnika) garantuje sate dobre zabave uz najnovije hitove industrije video igara.

Opširnije...

Uporedni test jeftinih laptopova do 800 evra

Uporedni test jeftinih laptopovaNa naše veliko zadovoljstvo, cenovna granica koju podvlačimo u želji da test ograničimo na laptopove pristupačne što širem krugu ljudi je svake godine sve niža. Ovo puta "lestvicu" smo postavili na 800 evra. Doduše, jedan laptop košta nešto malo više, ali smo odlučili da ga, zbog odličnih karakteristika, ipak uvrstimo u test.

Opširnije...

Test Toshiba Portege R400 laptopa

Toshiba Portege R400 laptop Cesto govorimo o tome da je za maksimalno iskorišćenje potencijala najnovijeg hardvera potreban odgovarajuci softver. Međutim, ponekad važi i obrnuto. Toga su bili svesni i u Microsoftu, pa su paralelno sa razvojem Viste, saradjivali i sa proizvodjačima hardvera. Plod takve saradnje je i Toshiba Portege R400, inovativni Tablet PC.

Opširnije...

Test Lenovo ThinkPad T60 laptopa

Kako napisati tekst o jednom ovakvom laptopu kao sto je Lenovo ThinkPad T60 a da citalac ne stekne utisak pristrasnosti? Tesko, jako tesko. Da krenemo za pocetak sa manama:... (ovde zamislite tri prazna reda). Nema mana??? Da budemo iskreni, mana ima ali ne i onih velikih. U stvari, mozda ce to biti cena, ali s obzirom da smo na test dobili uzorak o tome ne mozemo suditi. Prosto vec cujem kako neko iz zadnjih redova dobacuje "A graficka?". Graficka karta svakako ne moze zadovoljiti prohteve modernih igraca, ali rascistimo nesto odmah. Lenovo nije, a po recima njihovih zvanicnika i nece (bar u skorijoj buducnosti), praviti i prodavati notebookove za igrace pod brendom ThinkPad. Verujemo da vas pohvale na racun ovog laptopa nisu previse iznenadile. ThinkPad je dobro poznato ime, a T serija je perjanica u Lenovo ponudi. Iako bez velikih mana, T60 ipak nije savrsen, a videcete i kako "vise" ne znaci uvek i "bolje", iako je to sasvim uobicajeno kad su kompjuteri u pitanju.

Opširnije...