Svi konektori su skriveni zaštitnim poklopcima, tako da ne narušavaju izgled, a usput su i zaštićeni od upada prašine. Mala debljina je uslovila da se umesto klasičnog VGA konektora koristi miniVGA. Odgovarajući VGA-miniVGA adapter je skriven u ležištu sa donje strane kućišta.

 

Eee PC 1008P left
 
Asus 1008P right
 
 Eee PC 1008P VGA konektor

 

Što se konfiguracije tiče, reč je o klasičnoj Pine Trail platformi, o kojoj smo već detaljno pisali u testu Eee PC 1005PE netbooka koji možete pročitati OVDE. Ukratko, u odnosu na prethodnu generaciju Atom platforme, Pine Trail se odlikuje manjom potrošnjom, a samim tim i većom autonomijom. Da bi održao malu masu (samo 1,2 kg), Asus je kod ovog modela koristio bateriju skromnog kapaciteta, ali je i pored toga autonomija veoma dobra. Ukoliko vam to nije dovoljno, u paketu dobijate još jednu bateriju istih karakteristika, pa se njihovom kombinacijom može dobiti autonomija od preko 10 sati manje zahtevnog rada, ili nešto više od šest sati pri maksimalnoj eksploataciji. Dodatna baterija je lep gest koji donekle opravdava i nešto višu cenu ovog netbooka.
Performanse omogućavaju udoban rad sa aplikacijama koje su pre svega namenjene korišćenju Interneta. Gledanje HD filmova uglavnom nije moguće, osim u retkim slučajevima filmova manjeg bitrate-a. Hard disk je za ovu kategoriju velikog kapaciteta, a i brzina mu je sasvim solidna. Operativni sistem koji se dobija uz Eee PC 1008P Karim Rashid je Windows 7 Starter, koji je optimizovan za netbookove, pa neće "gušiti" mašinu. Zvučnici su među najboljima u netbook kategoriji, ali se isto ne može reći za integrisanu web kameru.

 

Asus Eee PC 1008P Karim Rashid

 

Kod Asus Eee PC 1008P Seashell Karim Rashid netbooka cena nije u prvom planu, kao što nije ni kod odevnih predmeta svetski priznatih dizajnera. Kod većine prenosnih računara kojima je glavni adut dizajn, postoji velika dilema vredi li platiti više. Ovog puta takve dileme nema i naš je utisak da vredi platiti, naročito ako želite da obradujete dragu žensku osobu za rođendan ili godišnjicu.


 Rezultati testova - Asus Eee PC 1008P
Seashell Karim Rashid netbuk

ST9250315AS

3D Mark 03 (1024x600)
 719
HD Tach Average [MB/s] 65,6
Cinebench R10 - 1CPU / xCPU
 542 /860
Autonomija min / max  3h 10' / 5h 38' *
* autonomija izmerena pri maksimalnom i minimalnom opterećenju računara 
 
 Specifikacije - Asus Eee PC 1008P Seashell Karim Rashid netbuk

ProcesorIntel Atom N450 na 1,66 GHz
ČipsetIntel NM10 Express
Memorija1 GB DDR2
HDD [GB]250 - Seagate ST9250315AS
Optički uređajNema
Grafički adapterIntel GMA 3150
Ekran (“)10,1 (1024x600) LED
Konektori2xUSB, miniVGA, LAN, Wireless 802.11 b/g/N, Bluetooth, čitač kartica
Težina (kg)1,2
Cena (€)360
Kontakt:Laptop Centar

Comments (7)

  1. Panta

Odgovor zavisi od vasih prohteva. Predlazem da pokrenete temu na nasem forumu i detaljnije obrazlozite za sta vam treba laptop, pa cete dobiti precizan odgovor.

  Attachments
 
  1. Mile

Imam ASUS F5N-AP167.Ne radi wireless.Deinstalirao i instalirao dravere(atheros AR5007EG)sa orginalog CD.Da li je wireless kartica otkazala (koja-oznaka).Gde da je kupim. Radi zicani internet sa ADSL.Mogu li sam da je zamenim.Ako neko zeli neka mi...

Imam ASUS F5N-AP167.Ne radi wireless.Deinstalirao i instalirao dravere(atheros AR5007EG)sa orginalog CD.Da li je wireless kartica otkazala (koja-oznaka).Gde da je kupim. Radi zicani internet sa ADSL.Mogu li sam da je zamenim.Ako neko zeli neka mi pomogne.Hvala unapred.

Read More
  Attachments
 
  1. Panta

Vase pitanje nema nikakve veze sa ovim tekstom, pa vas molim da ga postavite na nasem forumu - [url=http://www.laptoptestovi.com/forum]LINK.

  Attachments
 
  1. Mile

Hvala

  Attachments
 
  1. vedrana

dobar dan..ovako zanima me dali mi mozete dati informaciju gdje i kako bi mogla promjenit ovo rozo(mislim da je vanjsko kuciste )..malo mi je napukla jedna plohica 2 cm tocno na pregibu kod otvaranja monitora i tipokovnice .naime zivim u zg.pa...

dobar dan..ovako zanima me dali mi mozete dati informaciju gdje i kako bi mogla promjenit ovo rozo(mislim da je vanjsko kuciste )..malo mi je napukla jedna plohica 2 cm tocno na pregibu kod otvaranja monitora i tipokovnice .naime zivim u zg.pa imali ikakav ovlasten servis da mi moze pomoc.help

Read More
  Attachments
 
  1. Panta

ASUS ima ovlasceni servis u HR, ali se bojim da bi cena takve popravke bila prilicno visoka. Generalno su cene delova za laptopove veoma visoke, u poredjenju sa delovima za desktop racunare.

  Attachments
 
There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location