Choiix Mini Air-Through je manji brat Air-Through laptop kulera, koji smo predstavili pre nekoliko meseci (taj test možete naći OVDE), što se vidi već na prvi pogled. Dele istu koncepciju i sličan dizajn, ali je Mini namenjen netbookovima. Osnova je od bele plastike, a površina na koju se oslanja laptop je od aluminijuma, pa ima i odgovarajuću sivu boju. Aluminijum obezbeđuje određen stepen hlađenja laptopa čak i kad ventilator nije uključen.

 

Choiix Mini Air-Through

 S leve strane se nalaze mini USB, prekidač za ventilator i konektor za napajanje istog. Mini Air-Through se pravi u varijanti sa i bez četvoroportnog USB haba. U zavisnosti od modela se dobija odgovarajući kablić. Kod modela bez dodatnih USB-ova, kablić se priključuje na okrugli konektor pored prekidača. Na njegovom drugom kraju je kombinovani muško/ženski konektor, koji vam omogućava da i pored napajanja ventilatora imate slobodan USB port. Kako je na netbookovima broj USB portova često nedovoljan, ovakvo praktično rešenje dosta znači.

 

Choiix Mini Air-Through postolje

 

Pomenuti način povezivanja ne obezbeđuje dovoljno energije za napajanje i dodatnih USB portova, pa se kod modela sa USB habom povezivanje vrši pomoću klasičnog "USB - mini USB" kablića. Četiri dodatna USB porta se nalaze sa zadnje strane, pored otvora za usisavanje vazduha.

 

Choiix Mini Air-Through kuler

 Za razliku od prethodnog Air Througha, Mini ima dosta zakošeniji zadnji deo, ali i jedan ventilator manje. Manjak ventilatora je donekle nadoknađen većim prečnikom postojećeg, što obezbeđuje i veći protok vazduha. Ipak, kako je u pitanju samo jedan ventilator, ne mogu se očekivati spektakularni rezultati u hlađenju, naročito kada se u obzir uzme i činjenica da se vazduh ne usmerava direktno u laptop, nego ispod njega.

Pogled odozdo

Choiix Mini Air-Through

 

Ako želite vrhunsko hlađenje, preporuka i dalje ide Cooler Master Notepal kulerima. Sa druge strane, tih rad i povećanje ergonomije su argumenti za kupovinu Choiix Mini Air-Througha, a naša preporuka ide modelu sa USB habom, koji će vam dosta značiti.

 Specifikacije - Choiix Mini Air-Through

 C-HL02-WP
C-HL03-WP
Dimenzije [mm]
300 x 230 x 5-30
300 x 230 x 5-30
Broj ventilatora
1
1
Dimenzije ventilatora
70 mm
70 mm
Materijal
Aluminijum, plastika i guma
Aluminijum, plastika i guma
USB portovi
4
Nema
Težina [g]550550
Cena [€]48
38
Kontakt:www.desk.rs
 

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location