IBM-Lenovo

TEST LENOVO THINKPAD SL300 LAPTOPA

Lenovo ThinkPad SL300 laptopIako neosporno kvalitetni, ThinkPad laptopovi se ne prodaju tempom koji bi zadovoljio apetite kompanije Lenovo. Visoka cena je očigledno nepremostiva prepreka za mnoge, pa su u Lenovu odlučili da ponude modele koji bi zadržali osnovne i prepoznatljive odlike ThinkPad prenosnih računara, uz par kompromisa i primetno nižu cenu. Tako je nastala ThinkPad SL serija, sa modelima dijagonale ekrana 13,3” (SL300), 14,1“ (SL400) i 15,4” (SL500). Mi smo testirali najmanji model - Lenovo ThinkPad SL300.

Opširnije...

TEST LENOVO THINKPAD T500 LAPTOPA

Lenovo ThinkPad T500 laptopLaptopovi iz čuvene ThinkPad T serije po mnogo čemu predstavljaju vrhunski proizvod. Zato se svaka nova inkarnacija dočekuje sa velikom pažnjom. Ljubitelji ni ovog puta neće biti razočarani jer ima par vrlo zanimljivih noviteta. Novu ThinkPad T seriju Lenovo laptopova karakteriše nov sistem označavanja. Umesto uobičajene dvocifrene oznake, sada su modeli iz ove prestižne serije obeleženi trocifrenim brojevima. ThinkPad T400 i T500 su naslednici modela T61, a već iz oznaka se može naslutiti da T400 ima ekran dijagonale 14,1 inč, a T500 dijagonale 15,4 inča, naravno u wide formatu. Na našem testu se našao Lenovo ThinkPad T500 laptop.

Opširnije...

TEST LENOVO THINKPAD X300 LAPTOPA

Lenovo ThinkPad X300 laptopSamo nekoliko dana nakon svetske premijere bili smo u prilici da testiramo novi Lenovo prenosni računar koji će se na tržištu prodavati pod oznakom ThinkPad X300. Kao što možda već pretpostavljate, testirani primerak nije namenjen prodaji, već upoznavanju novinara i Lenovo partnera sa karakteristikama novog proizvoda. Iako smo navikli da se ovi uzorci razlikuju od laptopova koji se nalaze u prodaji, ovog puta reč "uzorak" treba shvatiti prilično široko. Primerak koji smo mi imali je više demonstracija koncepta i kvaliteta konstrukcije.

Opširnije...

TEST LENOVO THINKPAD T61 LAPTOPA

Lenovo ThinkPad T61 Davne 1992. godine svet je ugledao prvi ThinkPad prenosni računar. U međuvremenu je postao sinonim za kvalitetne laptopove, promenio "roditelje", ali ostao predmet želje mnogih. Za sve ove godine, put do kupaca je našlo preko 30 miliona komada. Čitaoci sa dužim stažom se verovatno sećaju testa Lenovo ThinkPad T60 laptop računara i našeg neskrivenog oduševljenja njegovim kvalitetom. Njegov naslednik je stigao i nosi oznaku ThinkPad T61.

Opširnije...

Test Lenovo ThinkPad T60 laptopa

Kako napisati tekst o jednom ovakvom laptopu kao sto je Lenovo ThinkPad T60 a da citalac ne stekne utisak pristrasnosti? Tesko, jako tesko. Da krenemo za pocetak sa manama:... (ovde zamislite tri prazna reda). Nema mana??? Da budemo iskreni, mana ima ali ne i onih velikih. U stvari, mozda ce to biti cena, ali s obzirom da smo na test dobili uzorak o tome ne mozemo suditi. Prosto vec cujem kako neko iz zadnjih redova dobacuje "A graficka?". Graficka karta svakako ne moze zadovoljiti prohteve modernih igraca, ali rascistimo nesto odmah. Lenovo nije, a po recima njihovih zvanicnika i nece (bar u skorijoj buducnosti), praviti i prodavati notebookove za igrace pod brendom ThinkPad. Verujemo da vas pohvale na racun ovog laptopa nisu previse iznenadile. ThinkPad je dobro poznato ime, a T serija je perjanica u Lenovo ponudi. Iako bez velikih mana, T60 ipak nije savrsen, a videcete i kako "vise" ne znaci uvek i "bolje", iako je to sasvim uobicajeno kad su kompjuteri u pitanju.

Opširnije...