MSI

TEST AMD PUMA PLATFORME NA MSI PR211 LAPTOPU

MSI PR211 AMD PUMADugo očekivana nova AMD-ova platforma za prenosne računare, pod imenom PUMA, je konačno i zvanično predstavljena, a mi smo bili u prilici da testiramo i prvi laptop koji je zasnovan na njoj. Za sve koji su čekali jeftinu integrisanu grafiku dobrih performansi stižu lepi dani. Intel Centrino je do sada bio neprikosnoven na polju prenosnih računara, ali AMD Puma po svemu sudeći ima kvalitet koji je neophodan za borbu za sam vrh.

Opširnije...

TEST MSI VR601X LAPTOPA

MSI VR601XJedan od modela kojima MSI trenutno traži put do kupaca plićeg džepa jeste VR601X, pa smo odlučili da proverimo sa kojim argumentima raspolaže ovaj laptop. Pod ovom oznakom se može naći više različito konfigurisanih laptopova, a na našem testu se našao VR601X-074EU, koji spada u opremljenije. Upravo ovakvu kombinaciju traže mnogi potencijalni kupci skromnijeg budžeta – što jeftiniji model, sa što boljim performansama, pa makar i na uštrb kvaliteta izrade.

Opširnije...

TEST MSI PR200X CRYSTAL LAPTOPA

MSI PR200X Crystal laptopPre nešto više od godinu dana smo se prvi put susreli sa prenosnim računarom iz MSI Crystal kolekcije. Bio je to model M677X Crystal. Ako ste čitali taj tekst, sećate se da nam nije bila najjasnija cela koncepcija. Evidentno je da su modeli iz Crystal kolekcije namenjeni pre svega lepšem polu, a pomenuti M677X Crystal je bio popriličnih dimenzija i težine, a uz sve to i opremljen grafičkom kartom koja je namenjena igračima. Ovog puta sve ima mnogo više smisla i pred nama je MSI Megabook PR200X Crystal laptop.

Opširnije...

TEST MSI GX600PX TURBO LAPTOPA

MSI GX600PX Turbo notebook Pretpostavljam da najveći broj posetilaca sajta nije bio u prilici da koristi Turbo dugme na svojim računarima, a mnogi ga nisu ni videli uživo. Priča o Turbo tasteru nas vraća u vreme 286 računara. Tih dana ste, umesto petljanja po BIOS-u i podešavanja bezbroj parametara, procesor mogli overklokovati jednostavnim pritiskom na Turbo taster. Vreme je prolazilo, a potreba za tim magičnim dugmetom je nestala. Sada MSI ponovo vraća Turbo u modu.

Opširnije...

TEST MSI EX600 LAPTOPA

MSI EX600 Indigo blue laptop

MSI je u svoju ponudu uvrstio model EX600 sa čak tri različite boje kućišta. U pitanju su standardna crno-siva kombinacija, "rubin" (ljubičasta) i "indigo" (plava). Ovo "rubin" i "indigo" shvatite samo kao okvirnu odrednicu jer su nijanse relativno neobične, naročito "rubin". U odgovarajućoj boji su poklopac laptopa i plastika oko tastature i touch pada. Pravo osveženje na tržištu prilično nemaštovito dizajniranih prenosnih računara.

Opširnije...